Onze eerste wijnreis in Italie

Zaterdag 9 november 2019

Op zaterdag 9-11 reden we om 10 uur weg uit Maasland op zoek naar wijnen die wij als Cavini graag in Nederland en België zouden willen introduceren en/of verkopen.

Voorafgaand aan deze reis hadden we bezoek gehad de douane die ons haarfijn hebben uitgelegd wat er allemaal komt kijken als je wijn wilt gaan importeren. Het mag gezegd worden dat dit door de douane prima geregeld wordt. Anyway, 10.00 uur vertrokken we met als doel ergens overnachten rondom de Godharttunnel. Via België, Frankrijk, Duitsland door Zwitserland richting Godhartt! Het was rustig op de weg en het weer was ook perfect om te rijden. Nico zocht naar een hotel waar ook gegeten kon worden. Het werd Pension zum Turn in Hospental op 10 km van de tunnel. We gingen de snelweg af en moesten dus 10 km een bergpas op. Eenmaal boven was het -10!! Carolien kreeg dus gelijk dat ze haar winterjas meegenomen had (later een perfecte deken voor over alle wijnen).Het was een oud gebouw met toilette en douche op de gang…….nah ja kleinigheidje heb je al gauw. Het eten was heerlijk (ja ja Schnitzel!) en er lag dus veel sneeuw. Best apart als je weet dat je op zoek bent naar exotische wijnen!

Wijnreis-beelden

Zondag 10 november 2019

Op zondag door de tunnel naar de grens met Italie. Heerlijk weer en de reis tot aan Jesi verliep voorspoedig. In Jesi hadden we een prachtige slaapplaats, Hotel Frederique 2! S’Avonds om half 7 hadden we onze eerste afspraak bij Vignamato, een prachtig familiebedrijf met heerlijke wijnen zowel wit, rood als sparkling. Helaas voor zowel Vignamato, Cavini als Nederland heeft Vignamato al afspraken met een bedrijf in Nederland ,die overigens de door Cavini geselecteerde wijnen niet importeert, waardoor het voor Cavini geen werkbare situatie zou opleveren om via dit bedrijf wijnen te gaan importeren van Vignamato. Jammer maar helaas, door naar wijnhuizen die zulke afspraken niet hebben waardoor Cavini vrij is om wijnen uit la marche aan iedereen te verkopen.

Colonnara is zo een prachtig bedrijf met een rijk assortioment aan wijnen zowel wit, rose, rood en sparkling. De rondleiding was indrukwekkend vooral om te zien hoe de ubaldo rosi gemaakt wordt. 5 jaar rijpen en dan in een paar maanden dmv handwerk,de klus afmaken. De flessen moeten dan handmatig een paar maanden lang gedraaid worden. Het resultaat is werkelijk een kadootje om op te drinken. Een ware belevenis! Deze Brut kan de concurrentie makkelijk aan met alle gerenommeerd sparkling wijnen. Niet voor niks uitgekozen tot de 3 beste sparkling wijnen van Italië.

Maandag 11 november 2019

Op maandagmiddag reden we alweer richting Verona. Via tripadviser hadden we het prachtige bedrijf Menegolli gevonden waarvan wij dachten…..hoe is het mogelijk dat dit bedrijf haar wijnen nog niet naar Nederland brengt.

Door regenachtig weer kwamen we aan agroturismo Casa Rosa. Boven op een heuvel hadden we een prachtig uitzicht op Verona. De eigenaar met zijn zoon hielpen ons direct aan nog 2 adressen van wijnhuizen waarvan we er uiteindelijk 1 bezocht hebben, I Campi.

Wijnreis-beelden-3

Dinsdag 12 november 2019

Op dinsdag werden we ontvangen door de familie Menegolli in de vallei van de goden. Daar naartoe rijden was al een beleving op zich. Door prachtige wijnvelden reden we naar een evenzo prachtig complex midden tussen de druivenstaken. Daar werden we ontvangen door Elza Menegolli en haar moeder. Als antwoord op de vraag waarom Menegolli haar wijnen nog niet naar Nederland bracht kwam het antwoord, wij willen geen hoofdpijn!

Wij hebben toen ons verhaal verteld. Dat we als JustB events geen feestjes organiseren maar belevenissen. Dat Nico bij Vreugdenhil Youngplants niet zo maar plantjes produceert maar een belevenis die Pick&Joy heet. En dat Cavini niet zomaar een fles wijn wil verkopen maar een fles wijn met een verhaal……dus ook een belevenis!

Na de indrukwekkende rondleiding door de wijnkelders van Menegolli, waar op de muren door middel van afbeeldingen zowel het verhaal van de familie Menegolli als het verhaal van de vallei van de goden verteld wordt, was al snel duidelijk dat Cavini en Menegolli gezamenlijk het verhaal van de wijnen uit de vallei van de goden ook in Nederland en België gaan vertellen waar wij als Cavini supertrots op zijn.

Na dit meer dan indrukwekkende bezoek gingen we naar I Campi, een ander bedrijf met ook heerlijke wijnen. Door de passie in dit bedrijf en de voortreffelijke kwaliteit van de wijnen waren we ook al snel van mening dat het fantastisch zou zijn de wijnen van dit bedrijf in het assortiment op te nemen. Ook dat is gelukt, 12-11 2019 gaat voor Cavini dan ook de boeken in als een uitzonderlijk goede dag!

Door richting Nederland. Op de Brennerpas kwamen we al snel strooiauto’s tegen wat niet veel goeds voorspelde. Inderdaad, we kwamen in een heuse Snow-drop terecht. Snel een slaapplaats opgezocht in Kufstein wat achteraf een perfecte keuze was. Heerlijk eten en een goed bed!

De volgende dag naar huis verliep goed. Een auto vol met wijn kwam veilig aan in Maasland.

Wij zijn een belevenis rijker en voor Nederland en België komt de belevenis eraan!

Wijnreis-beelden-5