Vinoloog in opleiding.

Maandag 07-09-2020

Vandaag gaan we echt starten! Kjeld (onze zoon van 9) gaat sinds kort alleen naar school dus dat betekent dat we bijna tegelijk weggaan. Rond 08.40 rijd ik weg uit Maasland en vanaf nu zitten we om de week in Maarn.

Om kwart voor 10 parkeer ik mijn auto voor de deur van het opleidingscentrum. Om iets voor 10 uur mogen we naar binnen en ik zie al gelijk 12 wijnglazen gevuld op mijn tafeltje staan. Dit is dus hoe het komende jaar eruit gaat zien. Stiekem moet ik een beetje lachen, want een maandagochtend dip zal ik niet snel gaan hebben op deze manier;-).

We trappen de ochtend af met een voorstelrondje en ik merk dat er veel mensen uit de horeca bij zitten, maar ook wel wat liefhebbers die hun kennis willen verbreden en niet meteen ‘iets’ met wijn te maken hebben.

We krijgen les van Robert Handjes en de ochtendles gaat over basissmaken….dus waarvan ik dacht dat we gingen beginnen met wijn zitten dus de basissmaken in het glas. Denk dan aan alcohol, zuur en suiker en wat dat dan doet in je mond…waar voel je het nu specifiek in je mond als je wat zuurs proeft.

Het middagprogramma geeft Gerhard Horstink en dat gaat over Wijnbouw en dan voornamelijk wijnbouw wereldwijd en klimaat en wijnbouw.

 

 

 

 

Keep you posted…SALUTI