Vinoloog in opleiding.

Maandag 21-09-2020 t/m 30-11-2020

We hebben een les besteed aan welke basis smaken zijn er dus zoet,zout,zuur en bitter. Want als een wijn veel zuren heeft dan zal je merken dat je veel speeksel in je mond krijgt en dat het dun wordt. Heb je een bittertje aan het einde dan kan je mond drogend aan voelen. Super leuk om te ervaren wat welke smaak doet. Is namelijk erg handig als ik straks dat proefexamen moet gaan doen!

Maar ook welke druivenrassen wereldwijd, welke ‘fouten’ er voor kunnen komen in een wijn behalve kurk, maar ook reductie dan kan de wijn naar knoflook, gekookte kool, verrotte eieren of een verbrande lucifer dan bevat deze een zwavelaroma (reductie) en dat doet zich voor als de wijn tijdens de productie onvoldoende zuurstof krijgt. Door de wijn te decanteren zou je het aanzienlijk kunnen verbeteren. Zo zijn er natuurlijk nog meer, maar deze was ik zelf nog niet tegen gekomen of me er bewust van dat dit het was.

Verder kwam mousserend wereldwijd, zoete en versterkte wijnen en daarna kwam Frankrijk daar zijn we in November mee begonnen en dat hebben we bijna afgerond op de Bourgogne en Beaujolais na.

Inmiddels zijn we aanbeland in Januari en vanwege de Lock-down zitten we vandaag niet op school helaas. Ik had me wel verheugd op de mooie wijnen uit de Bourgogne, maar deze les gaan we inhalen zodra het weer kan.

Na een drukke en fijne december nu heel hard gaan studeren voor de eerste examens die gepland staan voor 1 maart!

 

Keep you posted…SALUTI