Onze wijnhuizen

Réva 

Italië

Piëmonte

Rood/Wit

Italië

Biologisch

In 2012 besloot een Tsjechische wijnliefhebber/zakenman Miroslav Lekes geld te investeren in wijngaarden en bijbehorend wijnbedrijf met luxe resort en restaurant. Réva vino & resort werd een feit. Inmiddels is het restaurant met 1 michelin ster bekroond en voor de wijnen werden drie talentvolle oenologen aangetrokken. Er werd gekozen voor 3 wijnmakers om juist zoveel mogelijk gebruik te maken van elkaars expertise en veelzijdige benadering. Sinds 2018 negen hectare eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd en de hele bedrijfsvoering duurzaam proberen te maken. In de kelder veel traditionele praktijken zoals een lange (spontane) gisting, weking en opvoeding van de Barolo’s.

Kortom een jong wijnbedrijf met enorm veel passie en potentie.

Collazzi

Italië

Toscane, Florence

Marchi familie

Rood/Wit

Exclusief bij Cavini

Het Collazzi landgoed midden in de heuvels van Toscane een paar kilometers van Florence behoort sinds 1933 aan de Marchi Familie. Het 400 hectare tellende landgoed waarvan 25 hectare wijngaarden en 140 hectare olijfbomen.

Vanaf halverwege de 90er jaren zijn ze gestart met herstructureren van de wijngaarden als ook het wijnbedrijf.

Op deze indrukwekkende 400 hectare staat ook een villa uit de 16de eeuw met een van de grootste architectonische prestaties van Santi di Tito, de 16de eeuwse late renaissance (maniërisme) meester en leerling van Michelangelo Buonarroti. Collazzi maakt wijnen van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Fiano en Sangiovese. De zanderige, kleiachtige, kalksteenrijke aard van de bodems, samen met het rotsachtige skelet bevordert de keuze van de internationale rassen. Samen met het gematigde micro-klimaat zorgt dat voor zachte fruitige en complexe wijnen.

Ook dit wijnhuis is exclusief in Nederland verkrijgbaar via ons.

Enio Ottaviani

Italië

Romagna

Ottaviani familie

Rood/Wit

Echt familiebedrijf

Ruim 60 jaar geleden ontstaan met grootvader Enio Ottaviani en nog steeds is het een familiebedrijf.

Vandaag de dag 4 familieleden die allemaal hun eigen taak en verantwoording binnen het bedrijf hebben.

 

Enio Ottaviani’s kelder is een samenvatting van wat de wijn in Romagna heeft vertegenwoordigd vanaf het begin van de wijnbouw tot vandaag de dag.

Van betonnen vaten die zorgen voor een uitstekende weerstand van de wijn en een goede uitwisseling van temperatuur en vochtigheid, tot grote houten vaten en barriques voor sommige producties.

Alles wordt met de hand geplukt.

 

‘We make wine for our friends, because sharing wine is a priceless value and wine is the maximum expression of joy at the table.’

Le Buche Olivi

Italië

Toscane

Olivi Familie

Rood/Wit

Echt familiebedrijf

Dit wijnbedrijf is in het jaar 2000 ontstaan en ligt midden in de heuvels van Siena in Toscane. De trots van Vader Giuseppe en zoon Riccardo. Ze leggen de focus op lokale druiven zoals Sangiovese, Pugnitello en Trebbiano gecombineerd met internationale druivenrassen.

Het waanzinnige terroir met microklimaat is ideaal voor wijnen met veel elegantie en een lange levensduur.

Elk ras rijpt afzonderlijk van elkaar, zo rijpen de Sangiovese en Pugnitello in grote vaten, de Syrah in kleinere vaten 400-750 liter (Tonneaux) en de Cabernet en Petit Verdot in vaten van 225 liter (barriques).

Tijdens het rusten in de vaten wordt de wijn begeleid door zachte klassieke muziek wat zou bijdragen aan een meer gebalanceerde en harmonieuze ontwikkeling van de wijnen.

I Campi

Italië

Veneto

Flavio Prà

Rood/Wit

Historische familie

4de generatie uit een historische familie van wijnmakers is Flavio Prà. Heeft na zijn studie oenologie veel ervaring opgedaan en gedeeld met verschillende wijnmakers in de regio Veneto.

Met zijn aanpak om wijn te maken door onderzoek te doen naar de druif weet hij precies wat deze nodig heeft om tot het beste resultaat te komen.

Met grote zorg zoekt hij de wijngaarden of velden uit die geschikt zijn voor de productie van de hoge kwaliteit druiven.

Daar komt ook de naam I Campi vandaan, dat betekent namelijk ‘het veld’.

Niet voor niks is zijn slogan dan ook;

‘I simply tried to follow nature with humility, placing the right vine in the right soil.’

Murola

Italië

Tenute Murola

Macerata

Rood/Wit

Historische familie

Dit is een familie bedrijf in het hart van ‘de marken’. Ze maken wijnen van lokale druiven en exclusieve klonen die hier gevonden zijn.

Zodra je aan komt rijden over de lange oprijlaan word je betovert door het prachtige uitzicht op de vele wijnvelden.

Al in de eerste helft van de 17de eeuw had de Sorbatti familie het land gekocht wat eerst tot the abbey of fiastra behoorde.

Ze zijn begonnen met het verbouwen van tarwe van generatie op generatie. In het jaar 2000 zag de tweeling hun land met andere ogen en ging het niet alleen meer alleen om tarwe, maar kwamen daar ook wijnvelden bij.

Tegenwoordig hebben ze een prachtig bedrijf midden in de heuvels van de marken. Zeker leuk als je in de buurt bent om even langs te gaan en wat te proeven.

Colonnara

 

Italië

Cupramontana

Cupramontana

Rood/Wit

Coöperatie

Een initiatief van 19 oprichters heeft Colonnara doen ontstaan in 1959 in Cupramontana. Ook wel de ‘Hoofdstad’ van Verdicchio dei Castelli di Jesi genoemd.

Colonnara is niet een typisch italiaans wijnbedrijf. Het is een coöperatie die de belangen van meer dan 100 leden vertegenwoordigt. Deze leden ook wel de wijnboeren uit de omgeving zorgen ervoor dat de druiven optimaal kunnen groeien en daarna zorgen de wijnmakers van Colonnara dat er mooie wijnen van worden gemaakt.

Menegolli

Italië

Cupramontana

Luigi Menegolli

Rood/Wit

Exclusief bij Cavini

In de vallei van de goden vlakbij de historische stad Verona ligt dit prachtige bedrijf.

Als je aan komt rijden over de lange oprijlaan zie je het imposante gebouw dat wordt omsloten door wijnvelden.

De familie is nu de 5de generatie wijnmakers in deze vallei.

In de kelder die bijna 12 meter diep is, waar de geschiedenis van de vallei en de voorouders met 62 muurschilderingen wordt verteld staat het allergrootste nog werkende wijnvat met omgerekend 57,000 flessen Amarone Della Valpolicella. Dat dit bijzonder is blijkt wel uit het feit dat het genoemd wordt in het guiness book of world records. En alsof dat nog niet genoeg is staan er ook nog 1200 houten barriques.

Wij zijn heel trots dat wij dit wijnhuis exclusief mogen vertegenwoordigen in Nederland en België. Dus ben je op zoek naar een echt exclusieve wijn dan is dit zeker het proberen waard.